Dilan ve Engin Polat çiftinin kara para aklama, vergi kaçırma ve örgüt kurma suçlamalarıyla tutuklanmasıyla ilgili çarpıcı iddialar ortaya çıktı. İddialara göre, operasyon, Polat çiftinin evinde düzenlenen bir doğum günü partisi sırasında yapılan bir telefon görüşmesiyle başlamış.

Olay, Polat çiftinin yan komşularıyla yaşadığı otopark kavgası sonrasında savcılık ifadelerinin alınmasını istemesiyle başlıyor. Ancak Dilan Polat, ifadeye gitmeyi reddediyor ve savcıyı telefonla arayarak "Bizim biraz işimiz var. Müsait olduğumuzda ifade vermeye geleceğiz Savcı Bey." diyor. Bu durum üzerine savcı, Dilan Polat'ı sert bir dille uyararak, devletin çağrısına uyması gerektiğini belirtiyor.

Soruşturmayı yürüten savcı, Dilan Polat'ın bir televizyon programında yaptığı "Günde 750 bin TL harcıyorum" açıklamasını fark ederek, ayrı bir soruşturma dosyası hazırlayıp İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki Aklama Bürosuna gönderiyor. Bu dosya daha sonra bir tanığın kara para akladığını iddia ettiği dosya ile birleştiriliyor ve MASAK devreye giriyor.

Gizli tanığın iddialarına göre, internet üzerinden kredi kartıyla oynanan yasa dışı bahis paraları Engin Polat'ın paravan şirketlerinin hesabında toplanıyor, ardından Kıbrıs, Karadağ ve Gürcistan üçgeninde dağıtılıyor ve Polat'ın şirketleri arasında yapılan transferlerle kara para aklanıyordu.

Operasyon sırasında ortaya çıkan bir başka detay ise Dilan Polat'ın "Reklam yüzü" olduğu bir kozmetik şirketi aracılığıyla kara para aklama suçu işlendiği. Ayrıca Engin Polat'ın babası Sezgin Polat'ın sahte belgeler düzenleyerek aile üyelerine ait şirketler üzerinden büyük miktarda fatura kestiği ortaya çıkıyor.

TCMB'den rekor düzeyde döviz alımı! Rezervler artıyor... TCMB'den rekor düzeyde döviz alımı! Rezervler artıyor...

Engin Polat'ın ifadesinde ise milyonlarca liralık havaleleri için "harçlık" savunması yaparak, "25 milyon liranın 7 milyonunu kardeşime, 18 milyonunu da babama harçlık olarak yolladım." diyor.