Uşak, Eskişehir, Isparta, Konya, Adana ve Tekirdağ gibi birçok ilde "okul önlerinde şeker şeklinde uyuşturucu satılıyor" iddiası sosyal medyada gündeme geldi. Bu iddialar üzerine resmi makamlar hemen harekete geçti. İnceleme başlatan emniyet yetkilileri, çocukların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla okul çevrelerinde gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

Adana'da Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü, iddiaların asılsız olduğunu açıkladı ve paylaşımları yapan veliler hakkında inceleme başlatılacağını, soruşturma açılacağını duyurdu. Veliler arasında yapılan paylaşımda, fotoğraftaki hapın üzerindeki pakette "Şamata karışık aromalı şekerleme" ibaresi olduğu ve bu şekerlemenin çocuklara uyuşturucu olarak dağıtıldığı iddia ediliyordu.

Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı Spor kulübünde iğrenç olay! Antrenör tutuklandı

ekran-goruntusu-2023-11-09-115138-ngnp

Isparta Valiliği de aynı iddialara yanıt vererek, bahsi geçen mesajların gerçeği yansıtmadığını ve asılsız olduğunu belirtti. Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından yapılan araştırmada, söz konusu madde isminin Türkiye'nin herhangi bir ilinde yakalamasının olmadığı bilgisi paylaşıldı.

Her iki ilde de "HALKI YANILTICI BİLGİYİ ALENEN YAYMA" suçundan adli işlem başlatılacağı belirtilerek, asılsız haberleri paylaşanlar hakkında yasal işlemlerin yapılacağı vurgulandı.