Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Kilit harekâtı kapsamında şehit edilen Teğmen Hulusi Elçi'nin katili olan Suriye uyruklu Xebat kod adlı terörist Mouhammad Hunawi, yapılan bir nokta operasyonla öldürüldü. Teröristin, örgütün özel güç yapılanmasında suikastçı olduğu, ele geçen dokümanlarla tespit edildi.

Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde yürütülen Pençe Kilit harekâtı devam ederken, 19 Mart günü Zap Vadisi'ndeki üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu Piyade Teğmen Hulusi Elçi şehit edilmişti.

Aynı bölgedeki operasyonlar sırasında Zap Vadisi'nden kaçmaya çalışan iki terörist, yer altına gizlendikleri tünelden çıkıp kaçmaya çalışırken İnsansız Hava Araçları tarafından tespit edildi. Teröristlerin kaçış noktaları Atak taarruz helikopterleri tarafından yoğun ateş altına alındı.

Türkiye'de satış rekorları kıran Tesla, menzil artırmak için ek ücret talep ediyor! Türkiye'de satış rekorları kıran Tesla, menzil artırmak için ek ücret talep ediyor!

İki terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerden biri olan Suriye uyruklu Mouhammad Hunawi'nin terör örgütünün özel güç yapılanmasında suikastçı olduğu belirlendi. Ayrıca teröristlerin üzerinde 1 adet RPG-7 roketatar bulundu. Ele geçen dokümanlar arasında, Pençe Kilit harekâtının yürütüldüğü Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerindeki üs bölgelerine yönelik basit saldırı krokileri ve saldırı planları da bulunmaktaydı.