Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) son günlerde yaşanan gelişmeler, genel başkanlık yarışı ve gelecek seçim stratejileriyle ilgili önemli ipuçları sunuyor. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile işbirliği yapma niyetini ve değişim hedeflerini açıkladı.

Özgür Özel, Sözcü gazetesinin İsmail Saymaz'a verdiği röportajda CHP içindeki değişim tartışmalarına dikkat çekerek, birleşme ve uyumun değişimi sağlayacağını vurguladı. Partiyi cephelere bölmek yerine, herkesi kapsayan bir değişim önerdiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ortak bir hedeflerinin olduğunu belirterek, İmamoğlu ile uyum içinde çalışacağını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memurlara ve kamu kurumlarına flaş uyarı!

Özgür Özel, İmamoğlu'nun 2028'de cumhurbaşkanlığı adayı olabileceği ihtimaline de değindi. İstanbul'u kazanmanın, İmamoğlu'nun cumhurbaşkanlığı hedefine doğru önemli bir adım olacağını vurguladı. Önümüzdeki dönemde yapılacak seçimlerde İmamoğlu'nun başarısının, gelecekteki cumhurbaşkanlığı adaylığı için önemli bir referans olabileceğini belirtti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, adaylık açıklamasını CHP ilçe kongrelerinin sona ermesi sonrasında yapacağını dile getirdi. Partinin iç tansiyonunu gözeterek, genel başkanlarına hak ettikleri değeri göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Özgür Özel ayrıca, değişim isteyenlerin, umutsuzluğa kapılmış olanların ve sandığa gitmeme tehdidi savunanların beklentilerine dikkat çekti, bu kesimlere umut vereceklerini ve gerekeni yapacaklarını ifade etti.