Afyonkarahisar’da bir özel poliklinikte yaşanan olay, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre D. ailesinin 6,5 aylık bebeği, poliklinikte muhasebeci olarak çalışan kişi tarafından sünnet edilmeye çalışıldı. İşlem sırasında bebeğe yüksek dozda narkoz verilmesi sonucu kalbi durdu.
Muhasebeci sünnet yaptı, bebek fenalaştı
Olay, kent merkezindeki Yeşilyol Caddesi’nde bulunan bir özel poliklinikte meydana geldi. Aile iddialarına göre, poliklinikte muhasebeci olarak görev yapan İ.Ö. isimli kişi, yetkisi olmamasına rağmen sünnet işlemini gerçekleştirdi.
İşlem sırasında bebeğin kalbi durdu, aile panik içinde ambulans çağırdı.
İddiaya göre poliklinik yetkilileri, olay yerine gelen sağlık ekiplerine “çocuk epilepsi krizi geçiriyor” dedi.
Hastaneye kaldırılan bebek, yapılan müdahalenin ardından yeniden hayata döndü.
Baba: “Çocuğumun gözleri kaymış, solunumu yoktu”
Bebeğin babası İ.D., yaşadıkları dehşet dolu anları şu sözlerle anlattı:
“28 Ekim akşamı çocuğumu sünnet ettirmek için polikliniğe götürdüm. Sünneti, muhasebeci olduğunu sonradan öğrendiğimiz İ.Ö. yaptı. Bir anda çocuğumun kalbi durdu. Eşim bağırınca odaya girdim, oğlumun gözleri kaymış, solunumu yoktu. Poliklinik sahibi gelip adrenalin enjekte etti, sonra oğlumdan inleme sesleri geldi. Ambulans geldiğinde ‘epilepsi krizi geçiriyor’ dediklerini duydum.”
Rapor: Epilepsi değil, narkoz kaynaklı
Baba İ.D., yapılan tahlillerin ardından epilepsi bulgusuna rastlanmadığını belirtti:
“Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde yapılan testlerde epilepsiye dair bir bulgu çıkmadı. Daha sonra İstanbul’daki özel bir hastanede yapılan kontrollerde de aynı sonuç elde edildi. Oğlumun epilepsi olmadığı raporla kesinleşti.”
“Başka aileler yanmasın”
Aile, olayın ardından poliklinik hakkında suç duyurusunda bulundu.
“Bir doktor, ‘Bu epilepsi değil’ diyerek olayı adli sürece taşıdı. Biz de şikâyetçi olduk. Başka ailelerin başına gelmesin diye sonuna kadar gideceğim. Çok şükür oğlum şu anda iyi.”
Soruşturma başlatıldı
Olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğü, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Yetkisiz kişilerin tıbbi müdahale yapmasına ilişkin denetimlerin artırılması gerektiği vurgulandı.




