Türkiye 14 Mayıs tarihinde sandık başına giderek 28. Dönem Milletvekili ve 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından provakatif paylaşımların sayısıda gözle görülür bir şekilde arttı.

Üniversite Hastanesi'nde Kanser Hastasına Yönelik Cinsel Saldırı! Hemşireye Hapis Cezası Verildi Üniversite Hastanesi'nde Kanser Hastasına Yönelik Cinsel Saldırı! Hemşireye Hapis Cezası Verildi

Bu bağlamda oyuncu Zeynep Beşerler 14 Mayıs seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu ülke için bu kadar GERİZEKALI çok fazla. Yazık."  ifadelerini kullandı.

Beşerler sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine de "Arkadaşlar gerçekten itisirim sizinle ama hem uykum geldi hem de gerçekten okuduğunuzu anlamıyorsunuz. Hadi anca gidersiniz" ifadelerine yer verdiği ikinci bir paylaşım yaptı.

Hakaret içeren paylaşımların ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında oyuncu Zeynep Beşerler'in de bulunduğu, seçim sonuçlarıyla ilgili deprem bölgesindeki seçmenlere yönelik provakatif paylaşımlar yaptığı iddia edilen kişiler hakkında soruşturma başlattı.