Tek haneli enflasyon hedefi yolunda kamu kurumları da elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Eylül ayında açıklanması beklenen OVP ile kamu harcamalarında radikal kesintilerin yapılması planlanırken zorunlu olmayan harcamaların yapılması engellenecek.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; Kamuda harcamalar kısılarak tasarruflarun arttırılması hedefleniyor. Yeni tasarruf tedbirleri ise Orta Vadeli Plan'ın odayında yer alacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda bir süredir üzerinde çalışılan OVP'nin eylül ayında kamuoyuna doğrudan açıklanması bekleniyor.

OVP konusunda şu ana kadar iş ve finans dünyasından, tarım sektörüne kadar birçok farklı kesimden görüş alındığı, yapılan istişarelerden sonra çerçevesi çizilen OVP'de tasarruf temelli politikalara yer vereceği öğrenildi. 

Eylül ayında açıklanması beklenen OVP ile kamu harcamalarında radikal kesintilerin yapılması planlanırken zorunlu olmayan harcamalardan vazgeçilerek, enflasyonun tek haneye düşürülme hedefi yolunda yeni tedbirler devreye alınacak.