Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaatlerinden biri olan 'üniversite öğrencilerine özel vergisiz telefon' düzenlemesi son aşamaya gelmek üzere. ÖTV'siz telefon uygulamasının üst sınırının 10 bin TL olması üzerinde çalışılıyor. Türkiye'de üretilen 15 markanın bu düzenleme kapsamına alınması bekleniyor.

Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alan gençler için özel vergisiz telefon satışı konusu, son kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme alındı.

Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı öneriye göre, özel tüketim vergisi (ÖTV) olmaksızın satılacak telefonların üst limiti 10 bin TL olacak. Bu düzenleme ile ilgili resmi açıklamanın yakın bir zamanda yapılması planlanıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyu ilk kabine toplantısında gündeme getirecek.

Yerli Üretim Yapan Firmaları Kapsayacak

Bu düzenleme, yalnızca yerli üretim yapan markaları kapsayacak. Türkiye'de üretilen 15 markanın bu uygulamanın içinde yer alması bekleniyor. Bu, yerli üretimi desteklemek ve yerli firmalara katkı sağlamak amacı taşıyor.

7 Milyon Öğrenci Yararlanacak

ÖTV ve KDV'siz cep telefonu uygulamasından, üniversite öğrencilerinin tamamı, yani gelir düzeyine bakılmaksızın, yüksek okullarda ve açıköğretimde okuyanlar dahil, 7 milyon öğrenci yararlanacak. Üniversite öğrencilerinin alacakları telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar için vergi alınmayacak. ÖTV muafiyeti, akıllı telefonlar ve bilgisayarlar için yalnızca ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrencilere yönelik olacak.