Türkiye'de hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç piyasasında otomobiller, yatırım amaçlı alımların büyük bir kısmını oluşturuyor. Çip krizi ve sıfır otomobillerin zor bulunması, tüketicileri ikinci el araçlara yönlendiriyor. VavaCars'ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, otomobile yatırım yapmayı daha kazançlı bulan tüketicilerin, TL birikimlerini değer kaybına karşı korumak için ikinci el otomobillere yoğun talep gösterdiğini belirtiyor. İkinci el araç fiyatlarının önümüzdeki dönemde de artmaya devam etmesi bekleniyor.

Otomobiller, Türkiye'de Yatırım Amaçlı Alımları Tetikliyor

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı

Türkiye'de otomobiller, seçim sonrasında da yatırım aracı olarak öne çıkmaya devam ediyor. Hem sıfır kilometre hem de ikinci el araç piyasasında gerçekleştirilen satışların büyük bir kısmını yatırım amaçlı alımlar oluşturuyor. Önde gelen ikinci el araç şirketlerinden VavaCars'ın Perakende Grup Başkanı Serdıl Gözelekli, tüketicilerin otomobile döviz ve altından daha kazançlı bir yatırım aracı olarak baktıklarını belirtiyor.

Gözelekli, 2020'nin başından bu yana süregelen çip krizi ve sıfır otomobillerin zor bulunmasının, tüketicileri ikinci el araçlara yönlendirdiğini ifade ediyor. Özellikle yüksek enflasyon sonrasında yaşanan değer kaybına karşı TL birikimlerini korumak isteyen tüketiciler, ikinci el otomobile yüksek talep gösteriyor. Gözelekli, Ocak 2022'den Nisan 2023'e kadar geçen süre içinde ikinci el otomobillerin neredeyse iki kat değerlendiğini belirtiyor. Bu süre zarfında ikinci el otomobil alıcılarının döviz ve altın tercih edenlere göre daha fazla kazanç elde ettiği söylemleri de yaygınlaşıyor.

Serdıl Gözelekli, önümüzdeki dönemde ikinci el otomobillerin değer kazanmaya devam edeceğini söyledi.