ÖSYM, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) sonuçlarını ilan etti. Yıl da 3 kez yapılan ALES sınavının bu yıl 3. sınavı 19 Kasım tarihinde yapılmıştı. Sınava giren adaylar ise ALES sonuçlarının adayların erişimine sunulmasıyla, sonuç ekranını aramaya başladı.. İşte ALES/3 sonuçlarına erişim.

ÖSYM, ALES/3 SONUÇLARINI AÇIKLADI

19 Kasım 2023 tarihinde yapılan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/3) cevaplarının sonuçlanması bitti.

Sınava giren adaylar, sınav sonuçlarına erişim 5 Aralık 2023 tarihinde saat 10.00’dan sonra ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle giriş sağlayabilecekler.

ALES SONUÇLARI İÇİN NASIL SORGULAMA YAPILIR?

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Sınava giren adaylar sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden veya mobil uygulamasından öğrenebilirler.

Sınav sonuç belgesi fiziken olmayacak ve adayların adreslerine ulaştırılmayacaktır. Yalnızca dijital ortamda sonuçlara erişim sağlanacak. İnternet sistesindeki duyurular, sonuç bilgileri adaylara belge niteliğindedir.