Millî Eğitim Bakanlığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gitti. Bu değişiklikler, Resmî Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yapılan düzenlemelere göre, ortaokul, lise, BİLSEM (Bilim ve Sanat Merkezleri) gibi eğitim kurumlarında artık ana sınıfı açılamayacak.

Önceden, bu tür eğitim kurumlarında ana sınıfı açılmasına izin verilirken, yeni yönetmelikle okul öncesi çocuklarının ilkokul öğrencileriyle birlikte eğitim almaları için sadece ilkokul bünyesinde ana sınıfı açılması öngörülmüş durumda.

Bu değişikliklerle birlikte, okul öncesi eğitim ve ilkokullarda öğrencilerin gelişim düzeylerinin değerlendirmesi, puanla değerlendirme yerine öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen bireysel ve grup etkinlikleri, oyun temelli değerlendirmeler ve verilen görevleri yerine getirme amaçlı ölçme değerlendirme araçlarıyla yapılacak. Bu, ilkokul 4. sınıflarda puanla değerlendirme uygulamasının sona erdiği anlamına geliyor.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Ayrıca, okul öncesi eğitim kurumlarının daha güvenli ve nitelikli bir eğitim ortamı sunabilmesi için etkinlik/oyun odaları, oyun alanları ve bahçeler, çocukların gelişimsel ihtiyaçlarını karşılayabilecek araçlarla zenginleştirilecek.