Geçtiğimiz günlerde detayları açıklanan ve yüksek bir başvuru sayısına ulaşan TOKİ konutları dar gelirli aileler için planlanmıştı. "İlk Evim İlk İş Yerim" adıyla duyurulan bu sosyal konut projesinin ardından yeni bir müjdeyi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum verdi. 

"Ekim ayında duyuracağız"

5 milyondan fazla başvurunun olduğu  "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinin ardından Bakanlığın orta gelir grubu içinde çalışmalar yürüttüğü hatta bu çalışmalarda sona yaklaşıldığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kabine sonrasında Kurum, yeni projenin Ekim ayında duyurulacağını  "Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız." sözleriyle açıkladı. Bunun yanı sıra vade, peşinat, indirim gibi konularda henüz bir netlik sağlanmadığı ancak Emlak Konut Kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalıştıklarını söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum konuşmasının devamında Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda da çalışmalarının olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Kurum, konuşmasının devamında "Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak için iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak." ifadelerine yer verdi.

Sadece emlak konut olmayacak!

Bakan Kurum konuşmasında "Sadece emlak konut olmayacak, GYODER, İMDER, Türkiye Müteahhitler Birliği, Anadolu'daki müteahhitler, hepsi ile birlikte konuşuyoruz. Kampanya genişleyecek." ifadelerini kullandı.