Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye asker gönderme tezkeresinin süresinin 2 yıl daha uzatılmasına ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tezkerenin "yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine imkan verildiği" yönündeki iddialarına karşı çıkarak, Türkiye'nin uluslararası terörle mücadele koalisyonunun bir parçası olarak bu tezkerenin önemli olduğunu vurguladı.

Çelik ayrıca, CHP'nin tezkerenin içeriğini onayladığını ancak son zamanlarda bu konuda tutum değiştirdiğini belirtti. Özellikle Kılıçdaroğlu'nun yeni ittifak ilişkileri nedeniyle bu konuyu gündeme getirdiğini ifade etti.

Son olarak Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin sınırlarını tehdit eden her türlü terör örgütüne karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve milli güvenliğin korunmasına odaklanacaklarını vurguladı.