Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul güvenliği önlemlerini artırmak amacıyla veli ve ziyaretçilerin kayıtlarının tutulması ve çeşitli güvenlik tedbirlerinin alınmasını içeren bir dizi önlemi hayata geçiriyor.

MEB, bu kapsamda illere okul güvenlik tedbirlerine ilişkin yazılar gönderdi ve ilgili genelgeler, protokoller ve "Eğitim ve Güvenlik Projesi" işbirliği protokolü hatırlatıldı.

Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak? Emeklinin Kurban Bayramı İkramiyesine Zam Olacak mı? Bayram İkramiyeleri Ne Zaman Yatacak?

Öğrencilerin güvenli eğitim süreçlerini sağlamak amacıyla, "Çocukların Eğitim Süreçlerinin Güvenliğine İlişkin Koruyucu ve Önleyici Hizmet ve Tedbirlerin Artırılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü Uygulama Kılavuzu" doğrultusunda, il yürütme kurulu toplantı tutanaklarının en geç 27 Eylül mesai bitimine kadar bakanlığa iletileceği belirtildi.

Ayrıca, 2023-2024 eğitim öğretim yılı başlangıcında okullarda bazı güvenlik tedbirleri alınacak. Bu tedbirler şunları içeriyor:

  • Okula giriş çıkış saatlerinde okul çevresi trafiği, kolluk kuvvetleri ile koordineli şekilde kontrol altına alınacak.
  • Okula gelen veliler ve ziyaretçiler, görüşme planlarına uygun olarak kayıt altına alınacak ve belirli sürelerle sınırlı olarak kontroller sağlanacak.
  • Okul çevresinde öğrencilere yönelik tehlike oluşturabilecek zararlı madde satışı, tehlikeli alanlar ve metruk binalarla ilgili tedbirler alınacak ve ilgili kurumlar ile iş birliği yapılacak.
  • Okul bahçeleri ve oyun alanlarındaki oyun, spor araçları ve gereçleri düzenli olarak kontrol edilerek, tehlike arz etmeyecek şekilde önlemler alınacak.
  • Siber güvenlik konusunda koruyucu ve önleyici tedbirler alınacak ve öğretmenler ile öğrenciler bu konuda bilgilendirilecek.