CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme CHP’den Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesine ilişkin ilk değerlendirme

Yeni eğitim öğretim dönemi olan 11 Eylül'de, öğrencileri yeni bir seçmeli ders bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla, halk oyunları okullarda seçmeli bir ders olarak sunulacak. Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) Başkanı Suat Aksu, bu haberi doğrulayarak halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak yer alacağını belirtti.

Aksu, yaptığı açıklamada, seçmeli ders kararının bu ayki Tebliğler Dergisi'nde yayımlandığını vurgulayarak halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak sunulmasının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Türk halk oyunlarının okullarda seçmeli ders olarak yer almasının kültürel aktarım açısından büyük bir önem taşıdığını belirten Aksu, ayrıca ilkokul ve ortaokullarda zorunlu bir ders olarak müfredatta yer almasını da umduklarını ifade etti. Bu kararın özellikle ilköğretim çağındaki çocukların fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirtti. Aksu, Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin ve bakanlık bürokratlarına teşekkürlerini ileterek bu adımın kültürel zenginliğin geleceğe taşınmasına katkı sağlayacağını vurguladı.