Belga haber ajansının aktardığına göre, Montignies-sur-Sambre şehrinde yer alan "(Ecole) des Cites" Okulu, dün gece geç saatlerde yanmaya başladı. Charleroi şehrinde ise hafta başında peş peşe 4 okulda yangınlar meydana geldi. Olaylarla ilgili olarak polis, bu radikal tepkilerin zorunlu cinsel eğitime karşı çıkan veliler tarafından gerçekleştirilmiş olabileceği şüphesiyle soruşturma başlattı.

Cinsel Eğitim Politikaları Değişiyor

Belçika genelinde cinsel eğitimin zorunlu olması için 2012 yılından itibaren bir düzenleme mevcut. Ancak bu zorunluluk şimdiye kadar sadece Flamanca konuşulan bölgelerde uygulanıyordu. Fransızca konuşulan toplulukların yaşadığı Brüksel ve Valonya gibi bölgelerde ise, bu konu okul yönetimlerinin inisiyatifine bırakılmıştı.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

Yeni Kanun ve Yeni Tepkiler

7 Eylül tarihinde yürürlüğe giren yeni bir kanunla, Fransızca konuşulan bölgelerde ilkokul 6. sınıf (11-12 yaş) ve ortaokul 4. sınıf (15-16 yaş) öğrencileri için de cinsel eğitim haftada 2 saat olacak şekilde zorunlu hale getirildi. Bu değişiklik, hükümet tarafından çocukların cinsel sağlık ve güvenliğini koruma amacı taşıyor.

Toplumsal Tepki ve Protestolar

Kanunun parlamentodan geçtiği süreç boyunca Brüksel'de çeşitli protesto gösterileri düzenlendi. Valonya-Brüksel Federasyonu hükümeti ise, düzenlemenin çocukların cinsel sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçli olmalarını sağlamayı hedeflediğini belirtiyor.