6 Şubat 2023'te sosyal medya fenomeni Oğuzhan Uğur, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Kahramanmaraş Kumçatı köyünde bulunan barajın ve Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı yönünde 'BaBala TV' hesabından paylaşımlar yapmıştı.

Oğuzhan Uğur'un yaptığı bu paylaşımların, deprem bölgesindeki vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, ayrıca arama kurtarma çalışmalarında aksamalara yol açtığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Uğur ve paylaşıma ilişkin sorumluluğu tespit edilecek kişiler hakkında işlem yapılacak.

BAKANLIK YETKİLİSİ PAYLAŞ DEDİ!

Şüpheli Oğuzhan Uğur, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan yapılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Oğuzhan Uğur, ifadesinde baraj çatladı bilgisini paylaşması için bir bakanlık yetkilisinin ısrarcı olduğunu iddia etti.