Yarın, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemine ilişkin olarak açılan iptal davasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve sendikalar, Anayasa Mahkemesi'nde sözlü açıklama yapacaklar.

Yüksek Mahkeme, CHP'nin 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yer alan bazı hükümlerin iptali istemiyle yaptığı başvuruya ilişkin olarak bakanlık ve sendikaların sözlü açıklama yapmasını yarınki Genel Kurul gündemine almıştır.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Bu doğrultuda, yarın Anayasa Mahkemesinde, Milli Eğitim Bakanı ya da uygun görülecek bakanlık yetkilileri ile en yüksek üyeye sahip 3 sendikanın temsilcileri, iptal istemine ilişkin sözlü açıklamalarını yapacaklardır.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, bakanlık ve sendikaların açıklamalarını dinledikten sonra, kararı esastan görüşmek üzere belirlenecek bir tarihte toplanarak iptal istemiyle ilgili kararını verecektir.

İptal istenen maddeler arasında, mesleğin aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılması, aday öğretmenlik ve aday öğretmenliğe atama usullerine ilişkin düzenlemeler ile bunun yönetmelikle belirlenmesine ilişkin hükümler yer almaktadır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun iptali istemine ilişkin yapılan bu açıklamalar, ilgili tarafların görüşlerini ifade etmelerine ve Anayasa Mahkemesi'nin kararını vermeden önce daha geniş bir değerlendirme yapmasına olanak sağlayacaktır.