Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dönemde yaptığı düzenlemelerle özel öğretim kurumları ve öğretmenleriyle ilgili kararlar aldı. Bakanlık, özel okul öğretmenleri için EYT düzenlemesi kapsamında emekli olup tekrar aynı okulda çalışacaklara yönelik yeni bir düzenleme getirdi. Bu kapsamda, öğretmenlerin emeklilik müracaat dilekçelerinde hem işten ayrılış hem de işe başlama talebi bulunması halinde, sözleşme hariç yeni belge talep edilmeyecek. Bu durumda olan öğretmenler, emekli oldukları okulla yeniden sözleşme imzalamaları halinde "en az 1 yıllık sözleşme süresi" koşulu aranmadan yeniden göreve başlayabilecekler.

MEB ayrıca, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşanan süreç nedeniyle özel öğretim kurumları ve öğrencilerinin mağduriyet yaşamaması için bazı kararlar aldı. Bu durumda bursluluk sınavlarını gerçekleştirmemiş özel öğretim kurumları, valilikten izin almak kaydıyla 2022-2023 ders yılı içinde istedikleri tarihte bu sınavları yapabilecekler. Ayrıca, deprem bölgelerinde bulunan özel öğretim kurumlarında, sağlam ve dayanıklı olmayan binaların bulunması nedeniyle eğitim faaliyetleri aksayan kurucuların, sağlam ve dayanıklı olduğunu belgelendirdikleri aynı türdeki diğer kurumlarının binasında 2023-2024 öğretim yılı sonuna kadar eğitim yapabilmesine imkan sağlandı.

Bakanlık, bu düzenlemelerle özel öğretim kurumları ve öğretmenleriyle ilgili önemli adımlar attı. Düzenlemelerin uygulanmasıyla birlikte, öğrencilerin eğitim hayatlarına kesintisiz olarak devam etmeleri ve öğretmenlerin emeklilik sonrası işlerine geri dönmeleri kolaylaşacak.