Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Yargıtay, borçlu öğretmenlere ilişkin önemli bir karara imza attı. Yargıtay Genel Hukuk Kurulu, öğretmenlerin ek ders ücretleri üzerinde uygulanan hacizle ilgili emsal bir karar verdi. Karara göre, ek ders ücretlerinin tamamı haczedilemeyecek, ancak sadece dörtte biri haczedilebilecek.

Yaklaşık 1 milyon 201 bin öğretmeni yakından ilgilendiren bu karar, İcra ve İflas Kanunu'nda (İİK) yapılan bir değişiklik sonrasında geldi. Yargıtay, öğretmenlerin ek ders ücretlerinin maaşlarından ayrı bir gelir olduğunu belirterek, ek ders ücretlerinin sadece dörtte biri oranında haczedilebileceğine hükmetti.

Öğretmenlerin ek ders ücretlerinin haczi konusundaki bu karar, maaşlarına ek gelir elde eden öğretmenlerin mali durumlarını etkileyebilecek nitelikte. Yargıtay'ın emsal niteliğindeki bu kararı, borçlu öğretmenlerin maaşlarından yapılan haciz işlemlerine sınırlama getiriyor.