Kamudanhaber- Özel haber

Öğretmenlerin ek ders, İYEP, DYK ve nöbet gibi kalemlerdeki ücretleri, geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen zam düzenlemesiyle yeniden hesaplandı. Meclis tarafından onaylanan düzenlemeye göre, öğretmenlere yüzde 17.55 oransal zam ve 8.077 TL seyyanen zam yapılacak. Bu zam oranları, öğretmenlerin ek ders, İYEP, DYK ve nöbet ücretlerine yansıtılacak.

Meclis tarafından kabul edilen memur maaş zam düzenlemesiyle birlikte, öğretmenlerin maaşlarına yansıyacak zam oranları netleşti. Yapılan düzenlemeye göre, öğretmenlere yüzde 17.55 oransal zam uygulanacak. Bu zam oranı, öğretmenlerin ek ders, İYEP (İlgi ve Yetenek Programı), DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) gibi ek ödemelerini de etkileyecek.

Seyyanen zam ise maaşa direkt olarak eklenmeyecek ve sadece seyyanen zam tutarında bir artış olarak öğretmenlere ödenecek. Öte yandan, ek ders, İYEP, DYK ve nöbet gibi kalemlerde yüzde 17.55 oranında zam yapılacak. Bu şekilde, öğretmenlerin bu ek ödemelerinde artış yaşanacak.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Öğretmenlerin ek ders, İYEP, DYK ve nöbet gibi kalemlerindeki ücretler, vergi dilimlerine göre ayrı ayrı hesaplanmıştır. 

İşte o tablo...

sabaj