Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücreeti 4250 TL olarak açıklamasıyla birlikte gözler memur maaşlarına yapılacak zamma çevrildi. En düşük memur maaşı dün açıklanan 4250 TL asgari ücretin altında kalmış durumda. Ek bir protokolle memur maaşlarına yapılacak iyileştirmenin ise henüz oranı belli değil. Öğretmen ve diğer tüm memur maaşlarının mevcut enflasyon altında ezilmemesi için asgari ücrette olduğu gibi memur maaşlarına da büyük bir iyileştirme bekleniyor. Gözler bu konuyla ilgili ocak ayında açılanacak olan, 2021 yılı 2. dönem enflasyon oranında.

2022 OCAK AYI ÖĞRETMEN MAAŞI

Milyonlarca memur 2022 zam oranlarının ne kadar olacağını, ceplerine toplamda ne kadar para gireceğini merak ediyor. Artan hayat pahalılığı ve yüksek enflasyon nedeniyle memular maaşlarına ek düzenleme yapılmasını talep etmişti. Bu talep olumlu karşılandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ile milyonlarca memura (öğretne, polis, hemşire) sosyal refah zammı düzenlemesi yapılacağı açıklandı. MEB bünyesinde görevli 1 milyona yakın öğretmen de kademe kademe maaşların ne kadar olacağını araştırıyor.

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin toplu sözleşme zammı ağustosta belli olmuştu. Buna göre; 2022 yılı için yüzde 5+7, 2023 yılı için ise yüzde 8+6 olmak üzere maaşlarda iki yıl süresince kümülatif yüzde 28.62'lik bir artış olacak.

REFAH PAYI ARTIŞI

6. Dönem toplu sözleşmeleri ile memur ve memur emeklisinin maaşına 2022'nin ilk altı ayı yüzde 5, ikinci altı ayı yüzde 7, 2023'ün ilk altı ayı yüzde 8, ikinci altı ayı yüzde 6 ve enflasyon farklarından oluşan zam yapıldı. Belirtilen bu zamlar enflasyon rakamlarının belli olması ile netleşiyor. 2022 enflassyon farkı Ocak ayında açıklanan enflasyon rakamı ile netleşiyor. Tüm memurlara olduğu gibi öğretmenlere de 2022 yılında sosyal refah düzenlemesi yapılacağı açıklanmıştı. Bu düzenleme oranının da ne kadar olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Ayrıca Artan hayat maliyetleriyle birlikte öğretmen maaşlarına ciddi bir düzenleme gelmesi elzem bir durum haline geldi. Tüm öğretmenler asgari ücrette olduğu gibi %50'lik bir artış beklemekte.