Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak Akaryakıtta yeni dönem: Artık tek fiyat olacak

Avrupa Adalet Divanı, Almanya'dan beş Türk vatandaşının açtığı davada kararını açıkladı. Türkiye'den Almanya'ya göç eden ve Alman vatandaşlığına geçen beş kişi, daha sonra tekrar Türk vatandaşlığı almak için başvuruda bulunmuş ve Alman vatandaşlığını kaybetmişti. Alman mahkemesi, bu durumu Avrupa Adalet Divanı'na havale etti.

Divan, AB üyesi olmayan bir devletin vatandaşlığına geçen bir kişinin Alman vatandaşlığını kaybedebileceğini belirtti ve bunun AB hukukuna aykırı olmadığını vurguladı. Ayrıca, AB vatandaşlık haklarının da kaybedileceğini ifade etti. Divan yargıçları, AB üye devletlerinin vatandaşlık koşullarını belirleme hakkına işaret etti ve vatandaşlıkla ilgili bağlılık ve sadakatin korunmasının meşru olduğunu belirtti.

Almanya'da çifte vatandaşlığa izin veren yeni düzenlemelerin Haziran ayı sonunda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, Alman vatandaşlığına geçmek isteyen kişilerin diğer vatandaşlıklarını kaybetmemesi ve izin almak zorunda olmamaları sağlanacak. Bu kararın, Türkler açısından önemli bir etkiye sahip olması beklenmiyor, çünkü çifte vatandaşlığa geçişin önündeki engeller kaldırılacak.