Anayasa Mahkemesi'nin 62. kuruluş yıl dönümü töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşan AYM Başkanı Kadir Özkaya, yargı organları arasında iş birliği ve uyumun sağlanması için iyi bir iletişime vurgu yaptı.

Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin Altında düşüş ne zamana kadar devam edecek mi? İslam Memiş'ten kritik tahmin

Özkaya, yargı organlarının Anayasa Mahkemesi ile diğer yargı organları, yasama ve yürütme arasında iş birliği ve uyumun sağlanabilmesi için iyi bir iletişimin önemine dikkat çekti. Farklı yaklaşımların ve fikirlerin varlığı nedeniyle ihtilafların muhtemel olduğunu belirten Özkaya, bu sebeple Anayasa ve kanunlara uygun hareket etmenin yanı sıra aralarında daima iyi bir iletişimin bulunmasının gerekliliğini vurguladı.

Törende, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Danıştay Başkanı Zeki Yiğit gibi önemli isimler de hazır bulundu.

AYM Başkanı Özkaya ayrıca bireysel başvuru hakkının Türk yargı tarihindeki önemine ve bu hakla ilgili alınan kararların değerine de değindi. AYM'nin bireysel başvuruları karara bağlama sürecini ve bu süreçte elde edilen başarıları da paylaştı.