Televizyon programlarıyla tanınan doktor Ender Saraç, hakkında ortaya atılan "oğlunu istismar ettiği" iddialarına karşı ilk açıklamayı yaptı. Saraç, "Kesin ve net iftira. Bunu kanıtlayacağız" dedi. Oğlu M. Saraç'ın okuldaki rehber öğretmenine anlattığı istismar olayıyla ilgili olarak yapılan açıklamada, Saraç'ın oğlunun babasının cinsel istismara maruz kaldığı belirtilmişti.

Saraç’ın 8. sınıfa giden oğlu M. Saraç, 5 Aralık 2023’te okuldaki rehber öğretmenine istismar edildiğini anlattı. Okuldaki rehber öğretmen tarafından tutulan raporda şu ifadeler yer aldı:

“Bu sabah rehber öğretmeniyle babasının cinsel istismarı ile ilgili bilgi paylaşımı yapmış. Bunun üzerine anne ile yapılan görüşmede olay detaylandırılmıştır. M. Saraç 2 hafta önce annesine babasının gereksiz yere özel bölgesine dokunması, sürekli banyoya sokmaya çalışması, sürekli kızdığı, krem sürme bahanesiyle ön özel bölgesini ovalaması, cinsel içerikli film seyrettirmesi (Bu esnada çocuğun istememesi, kapat deyince kapatmaması, omzunu okşaması)nı aktarmıştır. Anne avukat ile konuşmuş, ancak istediği aksiyon alınmamıştır. Anne başka avukat ile görüşmüş avukatı telefon ile görüşmeye katıldığı ve okuldan ilçe, milli eğitime bildirmemizi talep etti. Alınan kararlar: Bu tutanakla birlikte okul müdürüne bilgi verilip gerekli aksiyon alınacak, anneye süreç ile ilgili bilgi verilecektir."

İşte o rapor:

Ender Saraç, iddialara karşı Haberler.com'a verdiği demeçte, "Kesin ve net iftira. Ben çocuğumu öldürürüm, o iftira atanlara helal etmem. Yapılan açıklamalara bakılırsa, çocuğumun iftira attığını biliyoruz. Hakkımızda atılan iftira ve karalamaların altında kim varsa yargıya başvuracağız. Biz bunu kanıtlayacağız." şeklinde konuştu.

İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum İmamoğlu Edanur Gezer Hakkında Açıklama Yaptı: Siyasi Olaylara Alet Edilmesini Kınıyorum

Olayın geçtiği okul yetkilileri, hukuki sürecin devam etmesi nedeniyle konu hakkında bilgi vermekten kaçındılar.