AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, NTV'de canlı yayına bağlayarak seçim ile ilgili birtakım açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin liste çalışmaları hakkında şunu dedi: "Kamuoyu anketleri yapıldı, mülakatlar yapıldı. Yoğun bir çalışma yapıldı. En güçlü adayların belirlenmesi için çalışma yapıldı.  Artık son noktaya gelindi, son rötüşlar yapılmaya başlandı. " 

DEMOKRATİK SOL PARTİ CUMHUR İTTİFAKI'NDA YER ALACAK MI?

Numan Kurtulmuş, DSP hakkında şunu dedi: "DSP kararını verirse AK Parti listelerinde yer alırlar."

AK Parti'de Değişimin Ne Zaman Gerçekleşeceği Belli Oldu! Gözler O Tarihte AK Parti'de Değişimin Ne Zaman Gerçekleşeceği Belli Oldu! Gözler O Tarihte

ORTAK LİSTE ÇALIŞMASI VAR MI?

Numan Kurtulmuş, İttifakın ortak liste ile seçime girme durumu ile ilgili şunu dedi: "Cumhur İttifakı olarak başından beri ilkeli bir siyaset izliyoruz. Burada herhangi bir koltuk pazarlığı yapılmadı. Millet İttifakı ile aramızdaki en önemli fark da budur. İttifaktaki 4 parti kendi listeleriyle seçime girecek. Ama ortak bir istikamette yürüyüşlerine devam edeceklerdir.  Kulislerde ne konuşulduğunun bir önemi yoktur, her parti kendi listesiyle seçimlere girecektir. " diye konuştu.

Kurtulmuş: "Biz Cumhur İttifakı olarak kazanacağımıza yürekten inanıyoruz. Cumhur İttifakı'nın Meclis'te de çoğunluğu yakalayacağına inanıyoruz. " diyerek sözlerine milletvekili listeleri ile ilgili ifadelerle devam etti:

"Bu seçimde de listelerde önemli bir yenileme olacak. TBMM'nin en genç grubu AK Parti grubu olacaktır, kadın temsilinin en fazla olduğu parti de AK Parti olacaktır. Çok dinamik, güçlü ve Türkiye'yi temsil eden, halkın beklentilerini karşılayan bir listenin ortaya çıkacağını ümit ediyoruz." dedi.

BAKANLAR NASIL VE NEREDEN ADAY GÖSTERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fuat Oktay ile birlikte 17 bakanın milletvekili adayı olarak gösterileceği konusundan sonra şöyle konuştu: "Çok önemli bir seçime gidiyoruz. Türkiye'nin hangi istikamete yürüyeceğini tespit edileceği bir seçime gidiyoruz. Bakan arkadaşların aday gösterildikleri illerde hiç şüphesiz ilave katkıları olacak. Tanınmışlıklarından, millete yaptıkları hizmetlerinden dolayı seçim bölgelerinden daha fazla milletvekili çıkacağını düşünüyoruz. Böylece AK Parti'nin Maclis'teki grubu çok olsun. Cumhurbaşkanımız seçildikten sonra dilediğini bakan yapar. Bu AK Parti'ye hem değişim hem de mücadele azmi getirecektir. " dedi.