14 Mayıs seçimlerine hazırlanan Türkiye'ye ziyarette bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından kameralar karşısına geçen Bakanlar, diplamatik ilişkilerde gelinen noktalara ilişkin detayları paylaştı.

Bugün gerçekleştirilen görüşmede kilit noktalara değindiklerini belirten Lavrov, iki ülke arasındaki ilişki temposunun ülke liderleri arasındaki samimeyetin eseri olduğuna dikkat çekti:

''Bugün kilit konuları değerlendirmiş bulunuyoruz. İkili ilişkilerimizdeki tempo iki ülke lideri arasındaki samimiyetten kaynaklanıyor. Bu tabii ki tempomuzu ve çalışmamızın dinamiğini de belirliyor. Mayıs ayında Karadeniz İşbirliği Örgütü Parlamento Genel Kurulu toplantısı yapılacak. Hükümetler düzeyinde çeşitli temaslar olacak.İlişkilerimizde lokomotif olan projelerden bahsettik. Özellikle Akkuyu Nükleer Santrali'ni görüştük. 27 Nisan tarihinde santralin açılışına nükleer enerji sevk etmiş olacağız. Geçen sene liderlerimiz bu gaz merkezi ile ilgili karar aldılar bu kararın ne kadar isabetli olduğunu daha da anlamış olduk. Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşası Türkiye'nin enerji güvenliğini güçlendirecektir"

14 Mayıs seçimleri

Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama Öğretmen atamaları ne zaman? Milli Eğitim Bakanı Tekin'den açıklama

Basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen 14 Mayıs seçimi sorusuna ABD'ye gönderme yaparak yanıt veren Lavrov, Rusya'nın hiçbir ülkenin içişlerine karışmayacağını, seçim süreçlerin parçası olmayacaklarını söyledi:

 "Beni kimseyle karıştırmadınız değil mi? Rusya kimsenin içişlerine karışmaz. Seçim süreçlerinin parçası değiliz. Daima şeffaflık prensipleri icabı kendi demokratik prosedürlerini icra ettiriyorlar. Egemen bir ülkenin kendi bileceği bir iştir bu. Batılı ülkeler 'Çin şunu yapmalıdır, yapacaktır' diyor veya Avrupa ülkeleri Zelenskiy'e 'Rusya üzerinde baskı kuracaksınız' diyebiliyor. Bu rahatsızlıktır. Kimse açık bir dille getiremiyor"