6 Şubat tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'da büyük yıkıma neden oldu.

Yaklaşık olarak 13 milyon vatandaşı etkileyen depremlerin ardından ortaya çıkan depremzedelerin oy kullanabilme tartışmalarına açıklık geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından depremzelerin oylarını sağlıklı bir ortamda kullanabilmeleri için gerekli çalışmalar başlatıldı.

Afet bölgesinden yaklaşık olarak 3 milyon kişinin başka şehirlere göç etmesinin ardından depremzedelerin adres değişiklik, ikamet aldırma işlemleri nüfus müdürlükleri, e-Devlet ve nüfusmatik üzerinden yapılabilecek.

Konuya ilişkin açıklama Nüfus Müdürlüğünden geldi.

Nüfus Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

''Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır.

Ayrıca Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesinin 7’nci maddesinin 4’üncü fıkrasına istinaden doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı afetzede vatandaşlarımız, yerleşmeleri için gösterilen ‘karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerler’e nüfus müdürlüklerimiz, e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yerleşim yeri adres beyanı yapabilecektir.''