4 Temmuz itibarıyla, Türkiye'de taşınmaz satışı ve devri işlemleri artık noterler tarafından da gerçekleştirilebilecek. Konut satışı ve diğer taşınmaz alım-satım işlemleri için noterlerde tapu işlemi yapılabilecek ve ödeme sırasında tapu harcına ek olarak belirlenen noterlik ücreti ödenecek.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, yeni dönemle ilgili olarak yaptığı açıklamada, Temmuz ayından itibaren taşınmaz satış sözleşmelerinin artık noterler tarafından da düzenleneceğini belirtmişti. Bu değişiklikle birlikte tapu işlemleri daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir Kemal Kılıçdaroğlu Hakkında Hapis Cezası İstendi! Hakaretten 2 Yıl 4 Ay Yatabilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "4 Temmuz itibarıyla Taşınmaz alım-satımı işlemleri Noterler tarafından da yapılabilecek" dedi. Ayrıca "Nöbetçi noter uygulamamız sayesinde hafta sonunda da taşınmaz alım-satımı yapılabilecek" şeklinde bir tweet paylaştı.