İstanbul'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesi tatil yapmak isteyenler, plaj ücretleri karşısında şoke oldu. Özellikle Heybeliada ve Büyükada'daki yüksek fiyatlar dikkat çekiyor. İstanbul'un gözde sahil bölgelerinde yer alan plajlarda, sadece şezlong fiyatları bile cep yakıyor. Sarıyer'deki birçok işletmede kişi başı giriş ücretleri 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da bu ücret hafta sonunda 500 TL'yi aşmış durumda. Büyükada'da ise 300 TL ödemeyenler plajlardan yararlanamıyor.

Yaz sezonuyla birlikte İstanbul'un plaj ve sahillerinde hareketlilik artıyor. Sıcak havalarda serinlemek isteyenler, özellikle Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi bölgeleri tercih ediyor. Ancak tatilcileri şaşırtan nokta, plajlara ödenmesi gereken yüksek ücretler oluyor.

Şile'deki birçok tesis, hafta içi giriş ücretlerini kişi başı 150 TL ile 400 TL arasında belirlerken, hafta sonunda bu ücretler 300 TL ile 400 TL'ye kadar çıkabiliyor. Silivri'de ise hafta içi ve hafta sonu giriş ücretleri 250 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Büyükada'da hafta içi 150 TL ile 300 TL arasında farklılık gösterirken, hafta sonu bu ücretler 150 TL ile 450 TL arasında değişiyor.

Yıl sonu dolar tahmininde düşüş Yıl sonu dolar tahmininde düşüş

Heybeliada'da ise plajlara giriş ücretleri hafta içi 300 TL ile 480 TL arasında değişiyor ve hafta sonunda bu ücretler 400 TL ile 560 TL arasında ortalama olarak en yüksek rakamlara ulaşıyor. Tatilcilerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta ise Kurban Bayramı'nda da birçok işletmenin hafta sonu tarifesini uygulayacağı.

Büyükada'da yaşayanlar ise halkın ücretsiz kullanabileceği bir plajın olmamasından şikayetçi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı bir tesisde ise hafta içi 200 TL, hafta sonu ise 300 TL ücret belirlendiği görülüyor.