İsrail'de yapılan yeni bir kamuoyu araştırması, halkın yalnızca yüzde 15'inin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevine devam etmesini istediğini ortaya koydu.

Benny Gantz'a artan destek

Aynı anket sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 23'ü, Savaş Kabinesi üyesi Benny Gantz'ı başbakan olarak görmeyi tercih ediyor.

Netanyahu'nun geleceği belirsiz

Katılımcıların yüzde 4'ü, Netanyahu haricinde herhangi bir başbakan adayını tercih ederken, yüzde 30.5'i ise görüş belirtmekten kaçındı. İsrail Demokrasi Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen anket, 756 rastgele seçilmiş İsrailli üzerinden yapıldı ve hata payı yüzde 3.5 olarak kaydedildi.

Diğer siyasetçilere olan ilgi

Ankete göre, Gazze saldırılarının sonrasında İsrailliler, başbakanlık için farklı siyasi figürleri de düşünüyor. Bu isimler arasında eski Başbakan Naftali Bennett, muhalefet lideri Yair Lapid, Ulusal Güvenlik Bakanı İtamar Ben-Gvir, Savunma Bakanı Yaov Gallant, eski Mossad Başkanı Yossi Cohen ve Ekonomi Bakanı Nir Barkat bulunuyor.

Likud Partisi'nin mevcut durumu

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

İsrail'in Kanal 13 televizyonunun yaptığı bir başka kamuoyu yoklaması, seçimlerin bugün yapılması durumunda Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nin İsrail Parlamentosu'nda sadece 16 sandalye kazanabileceğini ortaya koydu.