Son günlerde yaşanan depremlerin ardından uzmanların depremle ilgili yaptığı açıklamalarla tedirginlik yaşıyor. İstanbul'da beklenen depremin şiddeti hakkında önemli bir açıklama da İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den geldi.

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşanan 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler sonrasında, vatandaşların İstanbul'da olası bir deprem korkusu arttı. Prof. Dr. Naci Görür, İpek Özbey'e verdiği röportajda, İstanbul'da beklenen depremin şiddetinin Haliç'ten Silivri'ye kadar 9 şiddetini bulacağını açıkladı.

Görür, İstanbul'un yapı stoğu hakkında verdiği bilgide, Asya'nın jeolojik yapısının daha eski ve sertleşmiş kayalardan oluştuğunu, Avrupa yakasının ise daha genç olduğunu belirtti. Bu durumun depremin etkilerini ve yapı dayanıklılığını önemli ölçüde etkilediğini ifade etti.

Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir Önder Kahveci: Emek ve alınterine yapılan ödemeler israf değildir

İstanbul'da olası bir depremin etkileyeceği bölgeleri açıklayan Görür, özellikle Avrupa yakasında bulunan Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgelerin daha ciddi şekilde etkileneceğini vurguladı.

Su sorunuyla ilgili de uyarılarda bulunan Görür, depremin kanalizasyon ve içme suyu hatlarına zarar verebileceğini, bu durumun salgın hastalıklara yol açabileceğini ve su kesintilerine neden olabileceğini belirtti.