Dün gece saat 23.37'de Adıyaman'da meydana gelen 4 büyüklüğündeki depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama, bölgedeki deprem riskine dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremin Doğu Anadolu Fayı üzerinde gerçekleştiğini ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına oldukça yakın olduğunu belirtti.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Görür, daha önce yaptığı uyarılarda vurguladığı gibi, Hakkari ve Bitlis/Zagros kuşağına yeniden dikkat çekerek, Adıyaman ile Hakkari arasında ve Tunceli ile Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetlerinin sürdürülmesi gerektiğini ifade etti. Bu bölgelerin deprem direncini artırmak, afetlere hazırlıklı olmak adına önemli olduğunu belirtti.

Ayrıca, depremlerle baş etme konusunda toplumun bilinçlenmesi gerektiğini vurgulayan Görür, Japonya'da yaşanan 7'nin üzerindeki depreme rağmen can kaybının olmamasını örnek gösterdi. Türkiye'de deprem dirençli kentlerin oluşturulması için kampanya başlatılması ve toplumun bu konuda talepte bulunması gerektiğine dikkat çekti.