Kamuda Yeni Dönem: Fazla Mesai ve İzin Sistemi Değişti Kamuda Yeni Dönem: Fazla Mesai ve İzin Sistemi Değişti

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Mersin'in Tarsus ve İzmir'in Güzelbahçe ilçelerindeki belediye başkan adaylarının adaylıklarının düşürülmesine tepki gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yaptığı basın açıklamasında, YSK'nin bu kararlarını tanımadığını ve kınadığını belirtti. İnce, YSK'nin farklı farklı kararlar verdiğini ve siyasi partilerin sahtekarlık yaptığını, bunun da yargı tarafından desteklendiğini iddia etti.

YSK'nin Tarsus ve Güzelbahçe'de partisinin başkan adaylarının adaylıklarını düşürerek millete seçenek bırakmadığını savunan İnce, YSK'nin Anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmediğini ileri sürdü. Ayrıca, YSK'nin farklı ilçelerde farklı kararlar aldığını, bu durumun da seçim sürecini etkilediğini dile getirdi.

Siyasi partilerin aday belirleme sürecinde yaşanan usulsüzlükleri ve YSK'nin bu duruma sessiz kaldığını öne süren İnce, yargının siyasetin tam göbeğinde olduğunu ve artık yargıya güvenlerinin kalmadığını ifade etti. Ayrıca, YSK'nin sağlıklı bir seçim ortamı sağlayamayacağını belirterek kurula olan güvenini kaybettiğini dile getirdi.

Muharrem İnce, partisinin Tarsus ve Güzelbahçe gibi ilçelerde seçime gireceğini ve YSK'nin aldığı kararları tanımadığını vurguladı. Ayrıca, başka aday göstermek için zamanlarının olduğunu ve bu konuyu parti içerisinde değerlendireceklerini söyledi.