Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart Prof. Dr. Özgür Demirtaş: Ekonominin Düzelmesi İçin Adalet ve Hukuk Şart

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) hakkında iddia edilen mesnetsiz iftiralar içeren sözlerine karşı çok sert bir açıklama yaparak cevap verdi. 

'KUVVETLERİMİZ TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİYLE FEDAKARLIKLA MÜCADELE ETMEKTEDİR'
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada,

“Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakârlıkla mücadele etmektedir.

'BU İFTİRALARI ATANLAR GAFLET VE DELALET İÇİNDEDİRLER'
Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm bu hezeyanlara ve kara propaganda çabalarına rağmen dün olduğu gibi bugün de terör örgütlerine karşı mücadelesini uluslararası hukuk ve milli, manevi, insani değerlerimiz çerçevesinde azim ve kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir” ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?
CHP'li Sezgin Tanrıkulu katıldığı canlı yayın programında yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik mesnetsiz iftiralar ortaya atarak 15 köylüyü helikopterden attığı, köyleri yaktığı ve bombaladığını söylemişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'ni sorgulayacaklarını dile getiren Tanrıkulu, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil, bizler milletvekiliyiz. Bunları sorgularız. TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız." dedi.