Açık Öğretim Lisesi (AÖL) kayıt dönemi yaklaşıyor ve öğrencilerin yeni kayıt ve kayıt yenileme süreci hakkında merak ettiği birçok soru bulunuyor. 2023-2024 eğitim yılı için AÖL kayıt işlemleri ne zaman başlıyor, nasıl yapılır, ve kayıt ücreti ne kadar olacak? İşte bu konulara dair detaylı bilgiler:

AÖL Kayıt Tarihleri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) henüz 2023-2024 AÖL kayıt tarihleri hakkında resmi bir açıklama yapmadı. Ancak kayıtların genellikle Eylül ayında başladığı göz önüne alındığında, kayıt döneminin yakın zamanda açıklanması bekleniyor. MEB'in resmi web sitesi (meb.gov.tr) kayıt duyurularını güncellediğinde, tarihler ve detaylar orada yer alacaktır.

aol1-7Z36

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

AÖL Kayıt Nasıl Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi'ne kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlükleri aracılığıyla kayıt işlemlerini gerçekleştirebilirler. Kayıt için gerekli olan evrakları tamamladıktan ve kayıt ücretini ödedikten sonra kayıt işlemi tamamlanmış olur. Öğrenciler ayrıca ödeme işlemlerini internet üzerinden de yapabilirler.

thumbs-b-c-71df61862cb48158039417d2-DbwH

AÖL Kayıt Ücreti

 2023-2024 AÖL kayıt ücreti henüz belli değil. Geçen yıl için ilk kayıt sınav ücreti 50 TL olarak belirlenmişti, ayrıca Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL ödenmişti. Yeni kayıt ücretleri ve detayları MEB tarafından duyurulduğunda, öğrencilere resmi kanallardan bilgilendirme yapılacaktır.

AÖL'ye Kimler Başvurabilir?

Açık Öğretim Lisesi'ne başvuruda bulunabilecek kişiler, ilköğretim okulu/ortaokul mezunu olanlar, lise ve meslek liselerinden ayrılanlar, ve yurt dışında öğrenim görmüş ve denklik belgesine sahip olanlar arasından seçilebilir. Başvuruda bulunacak öğrenciler, başvuru koşullarını ve gereksinimlerini yerine getirmelidirler.