Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, yaptığı açıklamada bedelli askerlik ücretine dair bilgi verdi. Aktürk, bedelli askerlik tutarının daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlendiğini ve miktar konusundaki belirsizliğin ortadan kaldırıldığını belirtti. 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirmenin 'Mali ve Sosyal Haklar' genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacağını ifade etti. 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Son bir haftada yurt içi ve sınır ötesinde icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil olmak üzere 36 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak Bakan Bayraktar duyurdu: 1.8 milyon hanenin ihtiyacı karşılanacak

Aktürk, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe-Kilit Operasyonu hakkında bilgi verdi. Bu operasyon kapsamında Zap bölgesinde teröristlerin kullanılmamış 467 AK-47 piyade tüfeği, çok sayıda mühimmat ve askeri teçhizat ele geçirildiğini ifade etti. Pençe-Kilit Operasyonu'nun bugüne kadar 717 teröristin etkisiz hale getirilmesi, 1887 silah ve 792 bin 545 mühimmatın ele geçirilmesi ile devam ettiğini bildirdi.

Suriye'de oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik taciz ve saldırı girişimlerinin devam ettiğini belirten Aktürk, son bir haftada 30 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini, bunlara anında ve misliyle karşılık verildiğini ve 27 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Ayrıca, MSB, sınırlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 118 kişinin yakalandığını, 2 bin 113 kişinin ise hududu geçemeden engellendiğini bildirdi. Türkiye'nin Kıbrıs, Azerbaycan, Libya, Kosova, Bosna Hersek, Katar, Somali ve diğer coğrafyalarda görev yaptığını ve destek vermeye devam ettiğini vurguladı.

Aktürk, savunma sanayisiyle ilgili olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geliştirilen yerli savunma sanayi ürünleri ve silah sistemleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kabiliyetlerinin arttığını belirtti. Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda alınan kararları da paylaştı. Yerli ve milli savunma sanayisinin ulaştığı seviye, gelecek hedefleri ve kritik projelere ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda bir dizi projenin karara bağlandığını ifade etti.

Son olarak, gazetecilerin sorularını yanıtlayan MSB kaynakları, Tuzla Piyade Okulu'nda yaşanan olaya dair adli soruşturmanın devam ettiğini ve Yüksek Disiplin Kurulu kararının ocak ayı içinde verileceğini belirtti. Ayrıca, mayın avlama gemilerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişiyle ilgili iddiaları yalanladı ve Türkiye'nin tarafsız pozisyonunu koruduğunu ifade etti. Bedelli askerlik ücreti konusunda bilgilendirme yapılacağını belirtti.