Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında açıklamalarda bulundu. Aktürk, Türkiye'nin NATO'nun "Açık Kapı" politikasını desteklediğini vurgulayarak, Finlandiya'nın üyeliğini onayladığını ve İsveç'in NATO katılım protokollerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdiğini belirtti. Aktürk ayrıca, İsveç'in terörle mücadelede yaptığı hukuki düzenlemeleri uygulamaya koyması gerektiğini ifade etti.

Terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ'a karşı yurt içinde ve sınır ötesinde operasyonların kararlılıkla devam ettiğini söyleyen Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 19 teröristin etkisiz hale getirildiğini aktardı. Aktürk, yıl içinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 813'e, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 38,156'ya ulaştığını belirtti.

Aktürk ayrıca, sınır güvenliği kapsamında alınan tedbirler hakkında bilgi verdi. Son bir haftada 93 kişinin yasa dışı yollarla sınırdan geçmeye çalıştığını ve bunlardan 8'inin terörist, 6'sının FETÖ mensubu olduğunu ifade etti. Bu kişilerin yakalandığını ve 3,466 kişinin ise sınırdan geçmesi engellendiğini belirtti.

Suriye'de istikrarın sağlanması ve Suriyelilerin güvenli bir ortamda geri dönüşlerinin desteklenmesi amacıyla insani yardım ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Aktürk, son bir haftada Suriye'nin kuzeyinde 76 taciz ve saldırı gerçekleştirildiğini ve bu saldırılara karşı 604 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Ege ve Akdeniz'de ülkenin ve KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya devam ettiğini vurgulayarak, ülkemizin uluslararası hukuka, iyi komşuluk ilişkilerine ve müttefiklik ruhuna uygun olarak sorunların barışçıl yöntemlerle çözülmesi için çaba gösterdiğini ifade etti.

Bedelli askerlik konusunda ise Aktürk, memur aylık katsayı artışına göre belirlenen bedelli askerlik tutarının yasal sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler... Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçı gündeme bomba gibi oturdu! Beraberlik yetiyordu şut bile çekmediler...

Aktürk'ün açıklamalarının ardından, NATO politikalarının desteklendiği, terörle mücadelenin kararlılıkla devam ettiği ve sınır güvenliği önlemlerinin alındığı vurgulanmış oldu. Ayrıca, bedelli askerlik tutarının yasal sürecin tamamlanmasının ardından duyurulacağı belirtildi.