MİT unsurları tarafından konumu belirlenen PKK/KCK’nın sözde Yürütme Konseyi üyesi Hatice Hezer, Irak’ın Süleymaniye kentinde düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Berivan Zilan kod adını kullanan teröristin 1991 yılında örgüte katıldığı ve eski HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk’ün ablası olduğu öğrenildi.

1994’de örgüte katılan ‘Civan Zilan’ kod adlı Musa Kasım Hezer’in de erkek kardeşi olduğu belirlendi. Musa Kasım Hezer’in, 1998’de bir çatışmada öldüğü öğrenildi. Hatice Hezer’in amcasının kızı olan ‘Sema Zilan’ kod adlı Gülten Hezer’in de 2002 yılından beri örgütün kırsal kadrosunda faaliyet gösterdiği tespit edildi.


SALDIRI HAZIRLIĞI YAPAN TERÖRİSTLERE DARBE


Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki operasyon bölgelerine saldırı hazırlığı yapan 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı: Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı yapan 4 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecek.