MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Adalar Belediye Başkanı ve eski Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, MİT TIR'larına ait görüntülerin sızdırılması davasında yeni gelişmeler yaşandı. Yeniden görülen duruşmada savcı, Gül'ü "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan 3 yıl 4 aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Savcı, basın özgürlüğünün devlet sırlarının korunması amacıyla sınırlanabileceğini belirterek, Gül'ün bu sınırlamayı aştığını iddia etti.

Mütalaada, 2014'te MİT'e ait TIR'ların durdurulması olayında çekilen görüntülerin FETÖ/PDY mensuplarınca ifşa edildiği ve mahkeme kararlarına rağmen bu görüntülerin yayınlandığı vurgulandı. Savcı, bu durumu "Terör örgütüne yardım etme" suçunu işlemekle ilişkilendirdi. Basın Kanunu'nun sınırlamalarına vurgu yaparak, Gül'ün yaptığı haberin basın hürriyeti kapsamında olmadığını savundu.

Mahkeme, savunma için süre talep eden Erdem Gül ve avukatlarına süre verdi. Duruşma çıkışında Gül, basın mensuplarının sorularına "Bir tek kelime söyleyeceğim, gazetecilik suç değildir" şeklinde yanıt verdi. Davanın geleceği ve basın özgürlüğü konularında önemli bir kararın beklendiği bu süreç, yakından takip edilmeye devam edecek.