Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Türkiye'de önemli konuları ele almak üzere toplanacak. Kabine toplantısının gündeminde memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranı, torba yasa düzenlemeleri ve İsveç'in NATO üyeliği gibi konular yer alıyor.


Torba yasa çalışmaları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın koordinasyonunda yürütüldü. Meclis'e sunulacak olan torba kanun teklifinde, emeklilerin durumuyla ilgili düzenlemeler, kira artışının yüzde 25 ile sınırlanması ve gençlerin ilk bilgisayar ve telefon alımlarında vergi muafiyetinden yararlanmaları gibi konular ele alınacak.

Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak

Ayrıca, toplantının gündeminde en düşük memur maaşının net 22 bin liraya çıkarılması ve diğer memurların kademeli maaş zammı alabilmesi için düzenlemeler de bulunuyor. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesi ve yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetlerinin giderilmesi konularında da adımlar atılması planlanıyor.

Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren müjdeleri duyuracak.