Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Gazze'de hastaneye yapılan saldırı sonucu 500'den fazla masum insan hayatını kaybetti. Uluslararası antlaşmalara aykırı olarak gerçekleştirilen saldırı tüm dünya tarafından büyük üzüntü ile karşılanıyor.

Türkiye, Gazze'de yaşanan bu saldırı sonrası 3 günlük yas ilan edeceğini duyurdu. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Gazze'deki 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı nedeniyle 3 günlük milli yas ilan edileceğini duyurdu.

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, söz konus karar ile ilgili olarak: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3 gün yas ilan edilecektir. Bu masumlara dayanışmanın, onlarla birlikte olduğumuzun ifadesidir. Bu kayıp aynı zamanda bizim kaybımızdır. İsrail tüm insani değerleri katletmektedir." dedi.

Milli yas nedir? Milli yas kaç gün sürer? Milli yası kim ilan eder?

Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün.

Bu günler; o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü, cenazesi veya bunların yıl dönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Ayrıca, bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüeldir.

En son Türkiye'de 2023 Kahramanmaraş depremlerinin ardından Kuzey Kıbrıs da dahil olmak üzere 6-12 Şubat tarihleri arasında, Kosova'da 8 Şubat günü, Bangladeş'te 9 Şubat günü ve Arnavutluk ve Kuzey Makedonya'da ise 13 Şubat günü ulusal yas ilan edildi