Milli Eğitim Bakanlığı, çocuk gelişimi okul öncesi öğretmenliği mezunlarına yönelik önemli bir duyuru yayımladı. Bakanlık, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde görev yapan okul öncesi öğretmenleri ve çocuk gelişimi öğretmenleri için Danıştay kararını iptal etti. İptal edilen karar öncesi bu alanda en az üç yıl süreyle görev yapmış olan öğretmenlerin durumuyla ilgili nasıl bir işlem yapılacağına dair bir yazı paylaşıldı.

Danıştay kararı, 29 Ağustos 2023 tarihinde iptal edilmişti. Önceden, eğitim kurumlarında en az üç yıl süreyle görev yapmış olan okul öncesi öğretmenleri ve çocuk gelişimi öğretmenleri, özel eğitim alanında uzman öğretici ünvanı ile görev alabiliyorlardı. Ancak alınan yeni karar doğrultusunda, bu görevlendirmelerin iptal edilmesi gerektiği belirtildi. Görevlendirilmesi iptal edilen öğretmenlerin mezuniyet alanlarına uygun başka görevlere atanmalarına yönelik bir yazı paylaşıldı.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Milli Eğitim Bakanlığı aynı zamanda özel eğitim alanında görev yapacak öğreticilerin uzman öğretici yetiştirme kursu kapsamında sertifika almaları gerektiğini belirtti. Ancak inceleme sonucunda, bu sertifikaların yanlış işlendiği tespit edildi. Bakanlık, kurumlara, personellerinin sertifika ve mezuniyet bilgilerini kontrol etmeleri ve gerekli düzeltmeleri yapmaları konusunda uyarıda bulundu. Bu kontrol işlemlerinin en geç 31 Aralık 2023 tarihine kadar tamamlanması istendi.