Milli Eğitim Bakanlığı,  eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayacak yeni müfredat, eğitimde önemli dönüşümleri beraberinde getirecek. Yeni müfredat Aralık ayında bakanlık tarafından açıklanacak, peki değişiklik nasıl olacak?

TÜM DERS İÇERİKLERİNDE GÜNCELLEME YAPILACAK

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

Müfredat değişikliği kapsamında sadece temel dersler değil seçmeli derslerin içeriklerinde de güncelleme yapılacak. Aynı zamanda temel derslere yeni girecek konular üzerinden de hummalı bir çalışma yürütülüyor. Eklenecek konular ya da müfredattan çıkarılacak konular da yeni eğitim programında olacak. Burada da güncellemelerin yanı sıra güncel konu ve meseleler müfredat kapsamına alınacak.

1.SINIFTAN 12.SINIFA KADAR EĞİTİM PROGRAMI DEĞİŞİYOR

Son olarak, müfredatları geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmaları 2005´te başlamış, 2015-2016 eğitim öğretim yılında ise 51 programda gerçekleştirilmişti. 2017 yılında yapılan müfredat değişikliği için bakanlık 1 ay internet sitesinde yeni müfredatı askıya almış ve görüş ve önerileri toplamıştı. O dönemde uygulanan müfredat değişikliği, 1-5 ve 9. sınıflar uygulamaya konulmuştu, 1 yıl sonra ise tüm sınıflarda müfredat değişikliği uygulanmıştı.

Yeni eğitim müfredatı Aralık ayında açıklanacak ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak hayata geçirilmesi planlanıyor.