Bitlis'te, Milli Eğitim Bakanlığı'na ait 46 ton 200 kilogram kömürü çalarak satan 4 şüpheli, yapılan operasyon sonucu tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kömür hırsızlığı olayını aydınlatmak amacıyla çalışma başlattı.

Tatvan ilçesi ile Şırnak'ta belirlenen 51 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 7 kişiyi kömür çalmakla suçladı ve kömürleri satın alan 43 kişiyi de tespit etti. Operasyon sonucunda 50 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda üzerinde "para ile satılamaz" ibaresi bulunan 46 ton 200 kilogram Milli Eğitim Bakanlığı'na ait kömür ele geçirildi.

Yakalanan 7 kömür hırsızından 4'ü çıkarıldıkları adli mercilerce cezaevine gönderilirken, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 43 şüpheli ise Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Yetkililer, kömürlerin üzerinde bulunan "para ile satılamaz" ibaresinin, kömürlerin kamuya tahsis edilmiş olduğunu ve hırsızlık olayının daha vahim bir boyut taşıdığını gösterdiğini belirtti. Olayın soruşturması devam ediyor.