Milli Eğitim Bakanı Yusuf TekinKPSS 2022'ye giren ve ek atama bekleyen öğretmenlerin "ek atama olacak mı?" sorusuna birebir cevap verdi. 14 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerden hemen öncesi Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "KPSS 2022'ye KPSS 2023'e" ilave atamalar olacağına dair canlı yayınlarda açıklama yapmıştı.

Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı Aziz Yıldırım'dan Fenerbahçe başkanlığı için aday olma kararı

Mahmut Özer döneminde, KPSS 2022 puanı ile 45 bin öğretmen ataması tek seferde yapılıp öğretmenler 1 Eylül'den itibaren göreve başlamak kaydıyla 8 Mayıs'ta kurumlarına atanmıştı.

KPSS 2023'ün gerçekleşmesine çok az bir zaman kalmış durumda. KPSS 2022'in puan geçerliliği Ekim ayı sonuna kadar devam edecekken KPSS 2023 sonucu da Ağustos sonu açıklanacak.

Eski Bakan Özer, seçimden sonra milletvekili olacağı kamuoyu tarafından kesin gözle bakılırken birtakım TV kanallarında öğretmen ataması konusunda ek atama bekleyen öğretmenleri beklentiye sokan ifadelerde bulunduğu özellikle ek atama bekleyen öğretmenlerin malumudur.

KPSS 2022'ye ek atama gelip gelmeyeceğine dair en kesin açıklamayı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama bekleyen öğretmenin sorusunu yanıtlayarak yapmış oldu. 

Atama bekleyen öğretmenin: "Ek atama istiyoruz, ek atama yapacak mısınız?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: "Ek atama yapacağız da 2022'ye (KPSS 2022) olmaz artık." yanıtını verdi.

İşte o konuşma...