Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kastamonu'da öğretmenlerle buluştuğu bir etkinlikte, uzman ve başöğretmenlik kariyer sisteminin değişeceğine dair sinyal verdi. İddialara göre, öğretmenlik kariyerinde uzmanlık ve başöğretmenlik için bekleme süreleri kısaltılacak.

Bakan Tekin, özellikle 20 yılını dolduran öğretmenlere başöğretmenlik kapısının açılacağını belirtti. Bu değişiklikle birlikte, uzmanlık ve başöğretmenlik unvanlarına ulaşmak isteyen öğretmenler için bekleme süresinde azalma öngörülüyor.

Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı Doktorlardan Yenidoğan Dolandırıcılığı! Emniyet 38 Şüpheliyi Yakaladı

Daha önceki açıklamalarında sınavsız başöğretmenlik yapılmasını destekleyen Bakan Tekin, senelerini eğitime adamış öğretmenlerin bu unvana sınavsız olarak ulaşmasını doğru bulduğunu ifade etmişti. Bu bağlamda, öğretmenlerin deneyimlerine ve hizmet sürelerine dayalı olarak başöğretmenlik unvanına geçiş yapabilmeleri için yapılacak yasal düzenlemenin önümüzdeki haftalarda kamuoyuna duyurulması bekleniyor.