Ukrayna Ulusal Polisi'nin Telegram kanalı üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugün saat 11:37'de, Mukachevo bölgesindeki Keretsky Köy Meclisi'nde bir milletvekilinin oturum esnasında el bombası patlattığına dair ihbar aldık. İlk bulgulara göre, patlamada bir kişi hayatını kaybetti ve 11 kişi yaralandı" ifadeleri kullanıldı. Daha sonraki bir açıklamada ise yaralı sayısının 26'ya yükseldiği, bunlardan altısının durumunun ağır olduğu bildirildi.

Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor? Stopaj değişti, mevduatta gelirler düştü! 100 bin lira ayda artık ne kadar kazandırıyor?

Bu korkunç olaya tanık olanlar, yaşananları ve meydana gelen dehşeti anlatırken, olay anına ait görüntüler de basına sızdı. Ukrayna medyası, olayın hemen ardından yaşanan panik ve kargaşayı gözler önüne seren görüntüleri yayınladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, milletvekilinin neden böyle bir eylemde bulunduğu henüz anlaşılamadı.

Ukrayna polisi, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve bölgede güvenlik önlemlerini artırdı. Olayın nedenleri ve failleri hakkında derinlemesine araştırmalar devam ederken, bölge halkı ve tüm Ukrayna halkının tedirgin olduğu ifade edildi.