Millet İttifakı'nın İzmir Mitingi başladı. Mitingde Millet İttifakı'nın tüm kurmayları teker teker konuşuyor. Mitingde Millet İttifakı'nın kurmaylarının konuşması bitmesinden sonra Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu konuşacak. Mitingde: Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Gültekin Uysal, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu toplanan halka seslendi.

İşte liderlerin konuşmalarından önemli başlıklar: 

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, "Ülkemizde bir baştan bir başa sanayi tesisleri kurmalıyız. Herkes rahat geçinebileceği bir gelire sahip olacak. Teknoloji merkezleri kuracağız. Bizim insanlarımızın ihtiyaçlarına nasıl çare bulacaklarını bilmiyorlar. 14 Mayıs'ta bir zihniyet değişikliğine ihtiyacımız var. Bu arkadaşlarımız artık hantallaştılar. Kendilerini geliştiremiyorlar. 14 Mayıs'ta desteğinizi bekliyoruz." diye ifade etti.

3587671_ea58f6b326058fa1f0e4d78ff9cfe6a6

Mansur Yavaş: Bu adamlara devlet mi teslim edilir? Sayın genel başkanımız devleti biliyor. Bu devlete teslim edilir mi denenlerin içerisinde kendilerinin seçtiği, cumhuriyetimize başbakanlık yapmış insan var. Sayın Babacan bakanlık yapmış. Bu adamlara bu devlet teslim edilir mi diyorlar?

Biz nefret dilini yok edeceğiz. Ankara'da PKK'lar sayaç okuyacak dediler. Ne diyeceklerini şaşırdılar. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak. Torpili, liyakatsizliği bırakmak istemiyorlar. Ekonomi bozulmuş hangi bakanı geri getirebiliriz diyorlar. Bu ülkeyi sıfır terörle aldılar şimdi getirdikleri hal bu. Bunlar mevsimlik vatanseverler. Bu ülkede artık siyasetin normalleşmesinin vakti geldi. Oy versin vermesin herkese eşit muamele edilmeli." diye konuştu.

3587671_0d6aa0501352f3d5c5118a62810b67ac

Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

"Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan"

Ekrem İmamoğlu: "En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Her şey çok güzel oluyor, kazanıyoruz İzmir kazanıyoruz. Millet kazanıyor çünkü sizlere güveniyoruz. Millet İttifakı Cumhuriyetin yolunu takip ediyor. Millet İttifakı bu milletin ortak ruhu ve ortak aklı. 6 liderin ortaya koyduğu bu birlik muhteşem bir birlik. İstanbul'u kazandık birlikte kazandık. Millet İttifakı'nın kadroları liyakatli kadrolardır. Türkiye'nin sorunları çözülsün istiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün, paramız pul olmasın. Kazanıyoruz bunu aklınızdan çıkarmayın. Bu seçim partilerin yarışı değil, bu seçim 86 milyonun kazanacağı bir seçim. Bu seçim önümüzdeki ikinci yüzyılı pırıl pırıl bir geleceğe kavuşturma seçimidir.

Sahadaki demogojik cümlelere aldanmayın. Unutmayın ki Millet İttifakı'nın güçlü kadroları, arkasında toplumsal güç 86 milyon insanımız için seçim kazanacak. Darbeymiş, marbeymiş. Seçimi onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan." diye meydana seslendi.

3587671_c24bdfe7a78f0d84cb7c7c9bd5ded0aa

"Bu seçimi tüm Türkiye kazanacak"

Ali Babacan: "İzmir 15 Mayıs sabahına çoktan uyanmış. İzmir umut ve neşe dolu. Her yaştan genç İzmirli burada. Bu iktidar iş var ama gençler iş beğenmiyor diyor. Bugünkü hayatınız çocukken hayalini kurduğunuzdan farklıysa elbette beğenmiyorsunuzdur. Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor. Ekonomide sağlıkta sanatta en iyisini hak ediyor. Tüm Türkiye'de yaşayanlar en yüksek yaşam standardını hak ediyor ama maalesef kötü yönetiliyor. Türkiye maalesef dünyadan koptu içine kapandı. Bakın Eurovision yarışması konuşuluyor ama Türkiye katılmıyor. Çok sayıda müzisyeni kendi ülkemizde ağırlamıştık hepsi geldi Türkiye'ye. İnşallah tekrar gelecekler Türkiye'ye. 14 Mayıs aslında bir referandum. Aslında temelde iki tercih var. Otoriterlik mi demokrasi mi, keyfilik mi huzur mu, tek akıl mı ortak akıl mı, öfke mi sevinç mi, kara kış mı bahar mı? 15 Mayıs sabahında uyandığımızda 'ya bu havada daha fazla oksijen var' diyeceğiz. Bu seçimi tüm Türkiye kazanacak." dedi.

"21 yıldır ÖSYM'de soruları çaldırdınız mülakatlarla binlerce insanın hakkını yedirdiniz"

Gültekin Uysal: "Bu şehir kutlu bir şehir ve bu kutlu şehir tarihi sorumluluğunu tekrar yerine getiriyor. Demokrasi meşalesini bütün baskılara rağmen yere düşürmediniz. Bu meydan Türkiye'nin yarınlarının müjdesidir inanın bana. Mülakatı kaldıracaklarmış. 21 yıldır ÖSYM'de soruları çaldırdınız mülakatlarla binlerce insanın hakkını yedirdiniz. Şimdi vaatte bulunuyorlar." diye konuştu.