Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Sakarya İlkokulu'nda, bir ilkokul öğrencisinin 6 Ekim 2023 tarihinde yaşadığı iddia edilen şiddet olayı, çocuğun derste çizdiği resimlerle ortaya çıktı. Olayın detayları, okul müdür yardımcısının 6 yaşındaki öğrenciyi 1,5 metre yükseğe kaldırarak yere fırlatması ve darp etmesiyle ilgili olarak sosyal medyada geniş yankı buldu.

Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor

Çocuğun annesi Seher Özçıtak Sütlaş, yaşanan olayın ardından change.org üzerinde bir imza kampanyası başlattı. Sütlaş, olayın hukuki süreç içinde olduğunu ve şüpheli şahsın görevden alınmasını talep etti.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Milas Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve şahsın açığa alındığını belirtti.

Anne Sütlaş, "Oğluma bedenen ve ruhen vermiş olduğu hasar, yaşadığımız süreç, anne baba olarak tarif edilemez boyutta ve hayatımızın en kara günüdür." diyerek yaşanan olayın ağırlığını vurguladı. Kampanyaya destek veren veliler, çocuklarının güvenliği adına okul müdür yardımcısının görevden alınmasını talep ettiler.